Improbasen

Kids in Jazz
Barnas Jazzhus


Om oss
Kontakt
Lenker
"These are my friends in Norway!

I played the saxophone with them in Norway and I made friends with them thru Jazz. We went to Japanese Sushi restaurant, Opera house and so on. I had a lot of fun.

They are having concerts now and I saw picture of them.(Tora took) so I wanna meet them and I miss their music. I take great pride in playing with them indeed. Thank you for your compliment. I can't wait to meet them!"

-Momoka Kaneko, Yokohama


Magiske øyeblikk

 

Samarbeidet med Food ble en opplevelse for livet. Ian Ballamy og Thomas Strønen inntok Improbasens lokaler tirsdag 28. september.

Vi fant raskt tonen, og brukte den første dagen til å tilpasse spillet vårt til Foods klanglige, rytmiske og elektroniske univers.

Det er krevende for enhver musiker å smelte inn i et band med 15 utøvere når ingenting er avtalt på forhånd, og vi brukte mye tid på å lytte til hverandre.

Det låt veldig spennende allerede den første dagen og da vi møttes igjen på torsdag, opplevde vi at lange, fritt improviserte sekvenser, endte i magiske øyeblikk i grenselandet mellom frijazz og samtidsmusikk.

Et barnejazzband i samspill med internasjonalt anerkjente utøvere med så komplekst materiale er banebrytende.

Vi satte særlig stor pris på å møte utøvere i verdensklasse, som viste en oppriktig ambisjon om å bruke barnas kreative evner til å skape stor kunst, og som behandlet musikanter helt ned i 11-årsalderen som likeverdige medspillere.

Konserten i Ski Rådhusteater ble meget godt mottatt. Når folk med et perifert forhold til eksperimentell musikk kommer fram og sier at de har endret syn på hva en musikkopplevelse kan være, får et slikt prosjekt et større perspektiv.

Denne opplevelsen gjør at vi endrer kurs. Vi vil nå jobbe målbevist mot den planlagte oppfølgeren på Henie Onstad i 2011, og vi vil se oss om etter lignende prosjekter. Flere bilder nedenfor.

 

 

Improbasen
Besøksadresse:
Bergljots vei 15, Keyserløkka, Oslo
Postadresse:
c/o Østnorsk Jazzsenter, Pb. 4774 Sofienberg, 0506 OSLO