Improbasen

Kids in Jazz
Barnas Jazzhus


Om oss
Kontakt
Lenker
"These are my friends in Norway!

I played the saxophone with them in Norway and I made friends with them thru Jazz. We went to Japanese Sushi restaurant, Opera house and so on. I had a lot of fun.

They are having concerts now and I saw picture of them.(Tora took) so I wanna meet them and I miss their music. I take great pride in playing with them indeed. Thank you for your compliment. I can't wait to meet them!"

-Momoka Kaneko, Yokohama


Første grunnskolebesøk

 

 

16. oktober hadde vi første skoleklasse på besøk i Barnas Jazzhus. Dette ble en stor suksess, og barna fra 1. og 2. klasse ved Skotbu skole fikk med seg utrolig mye på den lille timen besøket varte.

 

 

Denne første gangen, var det viktig å få prøvd ut ulike modeller og innfallsvinkler. Musikantene fra Improbasen spilte for gjestene. Deretter fikk vi lære en sang barna synger i klassen, som vi arrangerte og spilte improviserte solopartier på.

 

 

Så var det gjestenes tur til å prøve seg med improvisasjon. Vi jammet på blues-låter, spilte modaljazz, og fri-improvisasjon. Restultatet er forbausende.

 

 

På denne knappe timen var vi innom bl.a. Miles-klassikeren "So what", Parkers "Confirmation", Keith Jarretts "The Windup" og mye mer. Barna lyttet, sang, spilte spreke stavspill-kor, lagde lydkulisser og kommunikasjonsbaserte frijazz-improvisasjoner.

 

 

Gjestene virket svært fornøyde, og vi er allerede i gang med å planlegge besøk fra flere klasser og skoler. Du finner flere bilder nedenfor. Artikkelen om samarbeidet med grunnskolen fortsetter under bildene.

 

 

 

 

 

 

Omfattende samarbeid med grunnskolen

Vi har diskutert en rekke mulige samarbeidsformer med Synnøve Holt, som er lærer i grunnskolen, med spesialisering i musikk fra universitetet. I tillegg til en besøksserie fra bl.a. første, andre og femte klasse, har vi drøftet samarbeid i tilknytning til framføringsprosjekter, og hvordan vi i samarbeid kan nå fram til elever med spesiell musikkinteresse. Første skoleklasse besøker Barnas Jazzhus allerede 16. oktober.

 

 

Improbasen
Besøksadresse:
Bergljots vei 15, Keyserløkka, Oslo
Postadresse:
c/o Østnorsk Jazzsenter, Pb. 4774 Sofienberg, 0506 OSLO