Improbasen

Kids in Jazz
Barnas Jazzhus


Om oss
Kontakt
Lenker
"These are my friends in Norway!

I played the saxophone with them in Norway and I made friends with them thru Jazz. We went to Japanese Sushi restaurant, Opera house and so on. I had a lot of fun.

They are having concerts now and I saw picture of them.(Tora took) so I wanna meet them and I miss their music. I take great pride in playing with them indeed. Thank you for your compliment. I can't wait to meet them!"

-Momoka Kaneko, Yokohama


KSM lagde 12 CD-produksjoner på to dager [Pressemelding]

 

  

 Mens andre strevde med å få til alle syv sortene, gikk musikantene i KSM i studio og spilte inn tolv ULIKE CD-produksjoner siste uka før jul.

 

Planene om et landsdekkende ressurssenter for improvisasjonsmusikk, har virkelig fått fart i sakene på Kråkstad. Senteret tar stadig mer form, og nå er studioutstyr kommet på plass. Med bakgrunn i dette fikk bandmedlemmene tilbud om at de som hadde lyst, kunne lage sin egen CD til jul.

 

Det ledelsen ikke hadde tatt høyde for, var at samtlige musikanter skulle melde sin interesse for dette midt i travleste julestria. Dermed var gode råd dyre. Det ble lagt opp en vanvittig timeplan, og all musikken ble spilt inn i KSMs eget studio ved Improbasen på Kråkstad 15. og 16. desember.

 

Deretter fulgte lange dager med miksing av musikken, fotografering og produksjon av cover. Til slutt gikk arbeidet nesten døgnet rundt, og de første CD-ene og covrene ble trykket og distribuert til forventningsfulle artister sent på kvelden lille julaften.

 

Mens andre nøyer seg med å spille inn et par melodier hver og sette sammen én CD, satte altså disse ungdommene seg fore å spille inn hver sin individuelle CD. Ettersom det er en del søsken blant medlemmene ble det noen familieutgivelser, men resultatet er altså likevel tolv forskjellige CD-produksjoner.

 

Brukerne av musikkverkstedet på Kråkstad når stadig nye høyder innenfor sitt konsept, og en del av produksjonene er på over 30 minutter spontane, intelligente improvisasjoner over julemelodier. Likevel er det nok av kjente julesvisker til at onkler og bestemødre ikke setter julegrøten i halsen, og flere har beskrevet produktene som tidenes julegave. 

 

 

Improbasen
Besøksadresse:
Bergljots vei 15, Keyserløkka, Oslo
Postadresse:
c/o Østnorsk Jazzsenter, Pb. 4774 Sofienberg, 0506 OSLO