Improbasen

Kids in Jazz
Barnas Jazzhus


Om oss
Kontakt
Lenker
"These are my friends in Norway!

I played the saxophone with them in Norway and I made friends with them thru Jazz. We went to Japanese Sushi restaurant, Opera house and so on. I had a lot of fun.

They are having concerts now and I saw picture of them.(Tora took) so I wanna meet them and I miss their music. I take great pride in playing with them indeed. Thank you for your compliment. I can't wait to meet them!"

-Momoka Kaneko, Yokohama


Improservice til Kongsberg Jazzfestival [pressemelding]

 

 

30. juni til 2. juli ledet Odd André rekruttgruppen ved den årlige workshop'en i Kongsberg. Jenny og Nicoline deltok som hjelpeinstruktører. Rekruttgruppe var nytt av året, og jentene bidro med både instruksjon, akkompagnement, innlæring av div. improvisasjonsteknikker og mye annet. Rekruttgruppen ble presentert på en egen konsert den siste dagen av workshopen. Med god hjelp av jentene fra Improservice stilte samtlige deltakere, helt ned til 7 år(!), opp og spilte improviserte soloer til øredøvende applaus. Dette er et helt nytt konsept etter modell fra Improbasen. De øvrige instruktørene ved workshopen er blant landets mest profilerte jazzmusikere, og uttalte bl.a. at det er et fantastisk bra konsept, og at de var helt rørt over resultatet.

 

Etter hvert som jentenes kvalifikasjoner kom for dagen, ble de også brukt som hjelpeinstruktører for den eldre gruppen, med deltakere som var til dels eldre enn dem selv. For første gang arrangerte festivalen også en egen band-workshop med talenter fra hele landet i ungdomskole/videregående-alder. Her var det kun deltakere på gitar, piano, bass og trommer. Da det ble klart hva jentene fra Improservice kunne prestere, ble det imidlertid besluttet at gruppen måtte utvides med to blåsere.  

P.g.a. arbeidet med de andre gruppene, ble det ikke tid til mer enn en kort gjennomgang av dette kompliserte stoffet. Jentene stilte likevel opp foran hundrevis av mennesker på den store scenen i festivalgata. De ble også presentert med et eget nummer der de ble kompet av band-workshopens profesjonelle instruktører.

 

Fra en tilbaketrukket tilværelse i Follo, var jentene ganske øre over å få så mye oppmerksomhet. I løpet av de tre dagene workshopen varte, var de både i TV og radio flere ganger, og journalister fra både lokal og riksdekkende presse stod i kø for å intervjue dem. Les mer om Kongsberg Jazzfestival

 

 

Improbasen
Besøksadresse:
Bergljots vei 15, Keyserløkka, Oslo
Postadresse:
c/o Østnorsk Jazzsenter, Pb. 4774 Sofienberg, 0506 OSLO