Improbasen

Kids in Jazz
Barnas Jazzhus


Om oss
Kontakt
Lenker
"These are my friends in Norway!

I played the saxophone with them in Norway and I made friends with them thru Jazz. We went to Japanese Sushi restaurant, Opera house and so on. I had a lot of fun.

They are having concerts now and I saw picture of them.(Tora took) so I wanna meet them and I miss their music. I take great pride in playing with them indeed. Thank you for your compliment. I can't wait to meet them!"

-Momoka Kaneko, Yokohama


Young Star Seminar

 

Våren 2010 ble det tatt initiativ til et samarbeid mellom Improbasen og Oslo Jazzfestival i forbindelse med festivalens mangeårige Young Star seminar. I tett dialog med festivalledelsen, fikk vi et betydelig ansvar for både det faglige og det praktiske opplegget.

 

 

Samarbeidet ble svært fruktbart, med rekordstor deltakelse og meget gode resultater. Som vanlig ble noen av landets fremste jazzmusikere og pedagoger brukt som instruktører. Nivået var forbausende høyt, og dette resulterte i tre meget sterke grupper. Du kan se flere bilder fra den første seminardagen her

 

 

På seminarets andre dag fikk den ene gruppen besøk av den fremmadstormede gitaristen Hedvig Mollestad Thomassen. Hun jobbet meget energisk, snakket mye om hva man må lytte etter når man skal spille sammen i en gruppe.

 

 

 En av hovedinstruktørene var den ettertraktede trommeslageren Thomas Strønen. Han hadde hovedansvaret for den eksperimentelle delen, og hadde med seg en rekke egne komposisjoner med intrikat rytmikk.

 

 

 

Faglig ansvarlig var Odd André Elveland. Han ga alle gruppene en innføring i hvordan man analyserer akkordprogresjoner, slik at man kan tråkle seg gjennom avanserte akkordskjemaer samtidig som fokuset på formidling og samspill ivaretas. Du kan se flere bilder fra seminarets andre dag her

 

 

På seminarets tredje dag fikk en av gruppene besøk av Bugge Wesseltoft. Bugge snakket bl.a. om hvordan man kan gå ut og inn av det harmoniske grunnlaget, og demonstrerte ulike tilnærminger til improvisasjon, både tradisjopnelt og mer eksperimentelt. Så var det deltakernes tur, og Bugge tok seg god tid til å lytte til hver enkelt solist, og komme med innspill. Du finner flere bilder fra seminarets tredje dag her

 

 

På seminarets siste dag, ga stjernesaxofonisten Atle Nymo en av gruppene en innføring i modaljazz. Atle demonstrerte hvordan man bygger opp og arrangerer en modal-låt trinn for trinn. Han demonstrerte også ulike tilnærminger til modal improvisasjon, og jobbet med de ulike solistene. Du kan se flere bilder fra seminarets fjerde dag her. (Teksten fortsetter under bildet).

 

 

Seminarene ble svært vellykket, og ga helt forbausende resultater. Det er ekstra gledelig at strømmet til så mange talenter fra ulike deler av landet. Dette har styrket planene om å utvikle et landsdekkende senter, der barn og unge med felles interesser kan møtes for å utvikle talentet sitt i fellesskap.

 

 

Vi takker Oslo Jazzfestival for et meget fruktbart samarbeid. Det er imponerende at festivalen prioriterer tilveksten på denne måten, midt oppi alt oppstyret med internasjonale artister. Ved videre utvikling av samarbeidet, vil vi spisse konseptet enda mer. Vi ser et enormt behov for å tilegne seg håndverksmessige kunnskaper. Ved å skille mer mellom samspill og individuell oppfølging, vil vi kunne tilføre hver deltaker mer kunnskap som vil sitte igjen også når de kommer tilbake til sine respektive miljøer.

 

  

 

Det som er ekstra gledelig med et slikt seminar, er å møte så mye flott ungdom. På denne måten har vi fått utvidet nettverket vårt, og opprettet kontakter som vi kan jobbe videre med. Vi har dialog med flere jazzklubber i Sør-Norge, og jobber nå med å etablere turnéruter, der unge talenter kan møtes fordype seg i sine prefererte stilarter, og presentere resultatet for et dedikert publikum.

 

 

 

 Konserten i Spikersuppa var særdeles vellykket, og samtlige grupper presterte over enhver forventning. Ved videre samarbeid vil vi jobbe videre for å utvide muligheten for nye konsertarenaer der unge talenter kan komme tett på festivalpublikumet.

  

 

 

Vi jobber nå for å gjenforene disse dyktige musikantene i løpet av vinterhalvåret, bl.a. i forbindelse med en egen festival dedikert til unge talenter. Vi oppfordrer alle de flotte deltakerne om å ta kontakt med oss hvis de ønsker påfyll, trenger å lage en demo, eller har prosjekter de ønsker å realisere. Det er dette senteret vårt er til for.

 

 

Ettersom vi har mye billedmateriale å gå gjennom, tar det noe tid å ferdigstille denne artikkelen. Dette vil være på plass i begynnelsen av uke 37, og det kommer da lenke til artikkelen på forsiden. Det som særlig gjenstår nå, er rapporten fra seminaret med de yngste. Du finner de første bildene fra konserten her. Se også festivalens nettsider

 

 

Improbasen
Besøksadresse:
Bergljots vei 15, Keyserløkka, Oslo
Postadresse:
c/o Østnorsk Jazzsenter, Pb. 4774 Sofienberg, 0506 OSLO